Program Şubat 2015 tarihinde yılında açılmış olup ilk öğrencilerini 2015-2016 akademik yılında almıştır.
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler Dış Ticaret alanında Ön Lisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.
Önlisans (TYYÇ 5.düzey)
Tanımsız
Yüksek Öğretim Kurumu’nun düzenlemeleri çerçevesinde, Türkiye’de ön lisans ve lisans programlarına öğrenci kabulü merkezi olarak yapılan sınav sonuçlarına göre yapılır. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) adayların seçme sınavında aldıkları puanlarına ve Lise puanlarının katkılarına göre öğrencileri seçtikleri bölümlere yerleştirir.
Türkiyedeki yüksek öğretim kurumlarında önceki formal (Örgün) öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulu’nun belirlemiş olduğu “YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK” kapsamında gerçekleştirilmektedir. Türkiye’de örgün eğitim kurumları dışında formal olmayan sertifikaya dayalı veya tecrübeye dayalı (in-formal ve non-formal) öğrenmenin tanınma süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle İstanbul Altınbaş Üniversitesi’nin tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak programların eğitim planlarında yer alan Bilgisayar ve İngilizce gibi dersler için her akademik dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden beklenen yeterlilikleri sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girme hakkına sahiptir. Sınava girip başarılı olan öğrenciler ders programında ilgili derslerden muaf olurlar. Ayrıca öğrencilerin daha önce okumuş oldukları yüksek öğretim kurumlarındaki dersler, intibak işlemleri sonucunda geçerli olarak kabul edilirse öğrenciler bu derslerden de muaf olmaktadır.
Bu programdan mezun olabilmek için öğrencilerin 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları ve minimum 120 AKTS kredi yükünü tamamlayarak, tüm derslerden en az D notu alarak başarılı olmaları gerekmektedir. Öğrencilerin programda tanımlanan stajlarını (toplam 40 işgünü) belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
İstanbul Altınbaş Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Ön Lisans Programı öğrencilerini, alanında bilgisi, donanımı ve iletişim becerileri ile fark yaratacak kişiler olarak yetiştirmeyi hedefler. İstanbul Altınbaş Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Ön Lisans Programı öğrencileri eğitimleri süresince kendi alanında temel ve seçmeli dersler alarak yetişirler.
Dış Ticaret Bölümünden mezun öğrenciler Dış Ticaret Meslek Elemanı ünvanını almaktadır. Mezunlarımız Gümrük Bakanlığı tarafından yapılan Gümrük Müşavir Yardımcılığı sınavına girerek, sınavı geçmeleri durumunda Bakanlık tarafından onaylı Gümrük Müşavir Yardımcılığı hakkına kavuşmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşları, uluslararası ticaretin konusu olduğu tüm yerli ve yabancı işletmeler dış ticaretin çalışma alanıdır. Ekonomi ve Maliye Bakanlıkları ile Ticaret Ateşelikleri, İhracatçı Birliklerinden, binlerce kişilik şirketlere kadar çalışma alanları geniştir.
Ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan Dikey Geçiş Sınavında başarılı olan meslek yüksekokul mezunları aşağıda belirtilen lisans programlarında eğitimlerine devam edebilirler. - İşletme, - Bankacılık, - Ekonomi, - Uluslararası İşletmecilik - Lojistik Yönetimi - Uluslararası Ticaret, - Finans, - Sermaye Piyasası
Mezuniyet koşulları ‘’Yeterlilik Koşulları ve Kuralları’’ kısmında açıklandığı gibidir.
Tam Zamanlı
Bölüm kadrosu alanında uzman kişiler tarafından oluşturulmuştur. Öğrencilere alanda konusunda uzman kişiler tarafından seminer ve eğitimler planlanmaktadır. “ Yerinde Mesleki Uygulama” eğitimi ile öğrenciler okulda öğrendikleri teorik bilgileri uygulama fırsatı bulacaklardır.
Program Başkanı ve AKTS Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Emir Kaan CENGİZ’ dir.