GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PROGRAMI (Türkçe)

DÜZEYİ: Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey

#Program Öğrenme Çıktıları
Bilgi
Kuramsal ve/veya olgusal bilgi AmaçHedef%
11
1Dünyayı, ülkesini, toplumunu ve kendisini yorumlar, etik problemler, sosyal haklar, değerler ve kendisine ve başkalarına yönelik sorumluluklar hakkında farkındalık gösterir.5490.00
2Eleştirel düşünür, bilimi ve teknolojideki gelişme ve yenilikleri değerlendirir, kişisel ve kurumsal girişimcilik becerisi gösterir, hayat boyu öğrenme yaklaşımı ile kendini geliştirir.4480.00
Beceri
Bilişsel ve/veya uygulama becerileriAmaçHedef%
11
1Sözel, yazılı, grafik ve teknolojik yollarla görüşlerini paylaşır, bakış açısını akıcı biçimde açıklar.4480.00
2Bireysel ve takım sorumluluğu alır, bireysel olarak ve takım lideri veya üyesi olarak sorunları çözer.3360.00
Kişisel ve Mesleki Yetkinlikler
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme YetkinliğiAmaçHedef%
11
1Alanını ilişkilendiren konularda veri toplamak ve analiz etmek için gereken kaynakları seçip etkin şekilde kullanabilecek yöntem ve araçlardan faydalanır. Bilgi kaynaklarını genişletmeyi öğrenir.3360.00
2Karmaşık ve hızla değişen küresel ortamdaki değişimlere uyum sağlar.4480.00
Öğrenme YetkinliğiAmaçHedef%
11
1 Alanının sınırlarını şekillendiren ulusal ve uluslararası faaliyetlerle ilgili ulusal ve uluslararası hukuki çerçeveyi takip eder ve yaptığı işle ilişkilendirir.4480.00
2Alanındaki bilimsel yöntemler ve çözümler konusunda bilgi sahibi olur. 4590.00
İletişim ve Sosyal YetkinlikAmaçHedef%
11
1Aynı anda farklı disiplinleri göz önünde bulundurarak düşünmeyi öğrenir. Gıda bilimi, mutfak becerileri ve yönetim arasında bağlantı kurar. Düşünme ve pratiği disiplinler arası bir yaklaşımla geliştirir.4480.00
2 Temel işletme fonksiyonlarının bilgisine sahip olarak yiyecek içecek sektörüne özgü sevk ve idare becerilerine sahip olur. Kendi alanına yönelik işletme yönetimi temel bilgi, kavram ve mevcut teorileri (yönetim fonksiyonları, örgüt teorisi, strateji ve örgüt politikası, bilgi, teknoloji ve operasyon yönetimi, insan kaynakları yönetimi, muhasebe, finans, pazarlama, ekonomi vb.) öğrenir.4480.00
Alana Özgü YetkinlikAmaçHedef%
11
1Gastronomi biliminin temel ilke ve prensiplerini ve Anadolu Mutfak gereklerini bilir ve uygular.55100.00
İlişki Yüzdesi80.0080.0080.00
*Katkı Düzeyi (0 - 5) : 0-Yok, 1-Çok Az, 2-Az, 3-Orta, 4-Yüksek, 5-Çok Yüksek
#Program Öğrenme Çıktıları
Bilgi
Kuramsal ve/veya olgusal bilgi AmaçHedef
11
1Dünyayı, ülkesini, toplumunu ve kendisini yorumlar, etik problemler, sosyal haklar, değerler ve kendisine ve başkalarına yönelik sorumluluklar hakkında farkındalık gösterir.ÇYY
2Eleştirel düşünür, bilimi ve teknolojideki gelişme ve yenilikleri değerlendirir, kişisel ve kurumsal girişimcilik becerisi gösterir, hayat boyu öğrenme yaklaşımı ile kendini geliştirir.YY
Beceri
Bilişsel ve/veya uygulama becerileriAmaçHedef
11
1Sözel, yazılı, grafik ve teknolojik yollarla görüşlerini paylaşır, bakış açısını akıcı biçimde açıklar.YY
2Bireysel ve takım sorumluluğu alır, bireysel olarak ve takım lideri veya üyesi olarak sorunları çözer.OO
Kişisel ve Mesleki Yetkinlikler
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme YetkinliğiAmaçHedef
11
1Alanını ilişkilendiren konularda veri toplamak ve analiz etmek için gereken kaynakları seçip etkin şekilde kullanabilecek yöntem ve araçlardan faydalanır. Bilgi kaynaklarını genişletmeyi öğrenir.OO
2Karmaşık ve hızla değişen küresel ortamdaki değişimlere uyum sağlar.YY
Öğrenme YetkinliğiAmaçHedef
11
1 Alanının sınırlarını şekillendiren ulusal ve uluslararası faaliyetlerle ilgili ulusal ve uluslararası hukuki çerçeveyi takip eder ve yaptığı işle ilişkilendirir.YY
2Alanındaki bilimsel yöntemler ve çözümler konusunda bilgi sahibi olur. YÇY
İletişim ve Sosyal YetkinlikAmaçHedef
11
1Aynı anda farklı disiplinleri göz önünde bulundurarak düşünmeyi öğrenir. Gıda bilimi, mutfak becerileri ve yönetim arasında bağlantı kurar. Düşünme ve pratiği disiplinler arası bir yaklaşımla geliştirir.YY
2 Temel işletme fonksiyonlarının bilgisine sahip olarak yiyecek içecek sektörüne özgü sevk ve idare becerilerine sahip olur. Kendi alanına yönelik işletme yönetimi temel bilgi, kavram ve mevcut teorileri (yönetim fonksiyonları, örgüt teorisi, strateji ve örgüt politikası, bilgi, teknoloji ve operasyon yönetimi, insan kaynakları yönetimi, muhasebe, finans, pazarlama, ekonomi vb.) öğrenir.YY
Alana Özgü YetkinlikAmaçHedef
11
1Gastronomi biliminin temel ilke ve prensiplerini ve Anadolu Mutfak gereklerini bilir ve uygular.ÇYÇY
*Katkı Düzeyi
0-Yok
1-Çok Az
2-Az
3-Orta22
4-Yüksek77
5-Çok Yüksek22
#Program Öğrenme Çıktıları
Bilgi
Kuramsal ve/veya olgusal bilgi AmaçHedef%
11
1Dünyayı, ülkesini, toplumunu ve kendisini yorumlar, etik problemler, sosyal haklar, değerler ve kendisine ve başkalarına yönelik sorumluluklar hakkında farkındalık gösterir.XX100.00
2Eleştirel düşünür, bilimi ve teknolojideki gelişme ve yenilikleri değerlendirir, kişisel ve kurumsal girişimcilik becerisi gösterir, hayat boyu öğrenme yaklaşımı ile kendini geliştirir.XX100.00
Beceri
Bilişsel ve/veya uygulama becerileriAmaçHedef%
11
1Sözel, yazılı, grafik ve teknolojik yollarla görüşlerini paylaşır, bakış açısını akıcı biçimde açıklar.XX100.00
2Bireysel ve takım sorumluluğu alır, bireysel olarak ve takım lideri veya üyesi olarak sorunları çözer.XX100.00
Kişisel ve Mesleki Yetkinlikler
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme YetkinliğiAmaçHedef%
11
1Alanını ilişkilendiren konularda veri toplamak ve analiz etmek için gereken kaynakları seçip etkin şekilde kullanabilecek yöntem ve araçlardan faydalanır. Bilgi kaynaklarını genişletmeyi öğrenir.XX100.00
2Karmaşık ve hızla değişen küresel ortamdaki değişimlere uyum sağlar.XX100.00
Öğrenme YetkinliğiAmaçHedef%
11
1 Alanının sınırlarını şekillendiren ulusal ve uluslararası faaliyetlerle ilgili ulusal ve uluslararası hukuki çerçeveyi takip eder ve yaptığı işle ilişkilendirir.XX100.00
2Alanındaki bilimsel yöntemler ve çözümler konusunda bilgi sahibi olur. XX100.00
İletişim ve Sosyal YetkinlikAmaçHedef%
11
1Aynı anda farklı disiplinleri göz önünde bulundurarak düşünmeyi öğrenir. Gıda bilimi, mutfak becerileri ve yönetim arasında bağlantı kurar. Düşünme ve pratiği disiplinler arası bir yaklaşımla geliştirir.XX100.00
2 Temel işletme fonksiyonlarının bilgisine sahip olarak yiyecek içecek sektörüne özgü sevk ve idare becerilerine sahip olur. Kendi alanına yönelik işletme yönetimi temel bilgi, kavram ve mevcut teorileri (yönetim fonksiyonları, örgüt teorisi, strateji ve örgüt politikası, bilgi, teknoloji ve operasyon yönetimi, insan kaynakları yönetimi, muhasebe, finans, pazarlama, ekonomi vb.) öğrenir.XX100.00
Alana Özgü YetkinlikAmaçHedef%
11
1Gastronomi biliminin temel ilke ve prensiplerini ve Anadolu Mutfak gereklerini bilir ve uygular.XX100.00
İlişki Yüzdesi100.00100.00100.00
*Katkı Düzeyi (0 - 5) : 0-Yok, X-Var