BİYOMEDİKAL BİLİMLER (İngilizce-Yüksek Lisans Tezli)

DÜZEYİ: Yüksek Lisans , TYYÇ: 7. Düzey , EQF-LLL: 7. Düzey , QF-EHEA: 2. Düzey

Biyomedikal Bilimler yüksek lisans programı 2017 yılında oluşturulmuştur.

Amaç

  • Biyomedikal Bilimler programında 21. yüzyılda dünyanın gereksinim duyduğu biyomedikal sistemler, biyosensörler, ilaç salımı sistemleri, spektroskopi, nanomalzemeler, biyoinformatik gibi alanlarda üstün nitelikli uzmanlar ve araştırmacılar yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
Hedef

  • Bu programdan mezun olanlar akademide, araştırma enstitülerinde, sağlık kuruluşlarında ve biyomedikal mühendisliği alanındaki işletmelerde görev alabilir. Program sağlık alanındaki doktora çalışmalarına yönelik bir kariyer hedefi çizen profesyonellere de hitap etmektedir.
Kazanılan Derece

Programın tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar Biyomedikal Bilimler alanında Yüksek Lisans derecesini alırlar.

Derecenin Düzeyi

Yüksek Lisans

Temel Alan Bilgisi

Doğa Bilimleri

Kabul ve Kayıt Koşulları

Programa öğrenci kabulü ve kayıt esasları "Altınbaş Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde" açıklanmıştır. Buna ek olarak Biyomedikal Bilimler Yüksek Lisans Programına başvuran adayların Doğa Bilimleri (Fizik, Kimya, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik), Sağlık Bilimleri (Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık) ya da Mühendislik (Biyomedikal Mühendisliği, Biyomühendislik, Kimya Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği) bölümlerinden veya benzeri alanlardan en az lisans derecesi ile mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar

Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki formal (örgün) öğrenmenin tanınması, dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişler, Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin Yatay Geçiş Yoluyla Öğrenci Kabulü esaslarına uygun olarak, Altınbaş Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilen “Lisansüstü Programlarına Yatay Geçiş Temel İlke ve Kuralları” kapsamında gerçekleştirilmektedir.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Tezli yüksek lisans programı bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla seminer dersi dahil en az sekiz ders ve tez çalışması olmak üzere toplam en az 120 AKTS kredisinden oluşur. Biyomedikal Bilimlere Giriş, Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği ile Seminer zorunlu derslerdir. Diğer dersler seçmeli dersler olup tümüyle çok disiplinli olarak kurgulanmıştır. Derslerini zamanında tamamlayan öğrencilerin en az 3,00 genel not ortalamasına sahip olmaları ve tez çalışmasını akademik jüri önünde savunmaları gerekmektedir. Tezli Yüksek Lisans programına ait diğer ilgili esaslar, Altınbaş Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde belirtilmiştir.

Program Profili

Bu Yüksek Lisans programının mezunları (1) programı tamamladıklarında Biyomedikal Bilimler alanı konularında teorik ve pratik bilgi ve yetkinlik kazanırlar ve (2) eğitim ve sağlık kurumlarının ve şirketlerin ihtiyaç duyduğu Biyomedikal Bilimler alanında donanımlı, araştırmacı, analitik ve eleştirel bakış açısına sahip birer yüksek lisans mezunu olurlar.

Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)

Program mezunları, kamu kuruluşları ve özel araştırma, geliştirme ve pazarlama şirketlerinde, çalışma imkânına sahip olmanın yanı sıra, vakıf ve devlet üniversitelerinde akademisyen olarak kariyerlerine devam edebilirler.

Üst Derece Programlarına Geçiş

Programın disiplinerarası yapısı sayesinde yüksek Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, doğa bilimleri, mühendislik ve sağlık bilimlerinin çeşitli alanlarında doktora programlarına başvuru yapabilirler.

Mezuniyet Koşulları

Tezli yüksek lisans programı bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla seminer dersi dahil en az sekiz ders ve tez çalışması olmak üzere toplam en az 120 AKTS kredisinden oluşur. Biyomedikal Bilimlere Giriş, Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği ile Seminer zorunlu derslerdir. Diğer dersler seçmeli dersler olup tümüyle çok disiplinli olarak kurgulanmıştır. Derslerini zamanında tamamlayan öğrencilerin en az 3,00 genel not ortalamasına sahip olmaları ve tez çalışmasını akademik jüri önünde savunmaları gerekmektedir. Mezuniyetle ilgili diğer bilgiler, Altınbaş Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde belirtilmiştir.

Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, Örgün Öğretim )

Tam zamanlı ve örgün öğretim

Bölüm Olanakları

Disiplinler arası bir doğa bilimleri ve sağlık bilimleri programı olarak kurgulanan programda Altınbaş Üniversitesinin çeşitli birimlerinden uzman akademik personel bulunmakta, ayrıca tez çalışmalarını yürütmek adına Mahmutbey ve Bakırköy Yerleşkelerinde çok sayıda laboratuvar, analitik cihaz, araştırma görevlisi ve teknisyen bulunmaktadır. Üniversitenin araştırma fonundan projeler ile de akademik çalışmalar desteklenebilmektedir.

Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)

Program Başkanı: Doç. Dr. Hakan Kaygusuz E-posta: hakan.kaygusuz@altinbas.edu.tr Adres: T.C. Altınbaş Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Temel Bilimler Bölümü Mahmutbey Mah. Dilmenler Cad. No: 26, Bağcılar 34217 İstanbul Tel: (0212) 604 01 00

AKTS Koordinatörü

  • Doç. Dr. HAKAN KAYGUSUZ