SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI (UZAKTAN ÖĞRETİM) (Türkçe)

DÜZEYİ: Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey

Altınbaş Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı 2017-2018 eğitim öğretim yılında önlisans düzeyinde uzaktan eğitim öğrenci kabulüne başlamıştır.

Amaç

Hedef

Kazanılan Derece

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Uzaktan Eğitim Programını başarıyla tamamlayan öğrenciler Sağlık Kurumları İşletmeciliği Ön Lisans Derecesi almaya hak kazanırlar.

Derecenin Düzeyi

Önlisans

Temel Alan Bilgisi

Tanımsız

Kabul ve Kayıt Koşulları

Sağlık Kurumları İşletmeciliği programına kabul edilebilmek için lise veya muadili bir eğitimi tamamlayarak diploma almış olmak ve Yüksek Öğretim Kurumu’nun düzenlemeleri çerçevesinde, ÖSYM tarafından düzenlenen üniversite giriş sınavı sonuçlarına göre yapılır.

Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar

Önceki öğrenmenin tanınması ulusal düzeyde Yüksek Öğrenim Kurumu’nun çerçeve yönetmeliklerine ve Altınbaş Üniversitesinin ilgili yönetmeliklerine göre yapılır.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Yarıyıl not ortalaması veya genel not ortalaması, 4.00 üzerinden 2.00 ve üstünde olan öğrenci, başarılı sayılmaktadır. Öğrencinin bir dersten başarılı olması için o dersten CC ve üstü not alması; mezuniyet durumuna geçebilmesi için ise programdaki tüm zorunlu ve seçmeli dersleri başararak toplam 120 AKTS kredisini sağlaması ve en az 30 günlük stajını tamamlamış olması gerekir.

Program Profili

Sağlık kurumları işletmeciliği uzaktan eğitim programı, sağlık kurumlarının ihtiyaç duyduğu, küresel dünyanın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve beceri ile donatılmış nitelikli insan gücü gereksinimini karşılayacak mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu doğrultuda, programdaki dersler teori ve uygulamayı birleştirecek şekilde tasarlanmıştır.

Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)

Mezun olan öğrenciler kamu, üniversite ve vakıf hastanelerinde, özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, danışmanlık şirketlerinde, özel sigorta şirketlerinde, ilaç, tıbbi cihaz üreten endüstri kuruluşlarında, sağlık araştırma merkezlerinde çalışabilmektedirler.

Üst Derece Programlarına Geçiş

Önlisans eğitimini başarı ile tamamlayan mezunlar, dikey geçiş sınavı (DGS) sonucunda başarılı oldukları takdirde “Sağlık Yönetimi” veya “İşletme” lisans programlarında eğitim görme imkânı bulunmaktadır.

Mezuniyet Koşulları

Programda öngörülen tüm dersleri, mesleki uygulamaları ve zorunlu stajlarını başarı ile tamamlamış olmaları gerekmektedir. Toplamda en az 120 AKTS tamamlamış olan öğrenciler diploma almaya hak kazanırlar.

Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, Örgün Öğretim )

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü örgün eğitim ve 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı itibari ile uzaktan eğitim ile hizmet vermektedir. Türkiye Cumhuriyeti Tarihi, Türk Dili, Uygarlık Tarihi gibi e-öğrenmeye uygun olan dersler uzaktan eğitim yöntemi ile verilebilmektedir.

Bölüm Olanakları

Altınbaş Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde ve irtibat halinde bulunulan çözüm ortakları ile birlikte öğrencilerin staj yükümlülüklerinin yerine getirilmesinde destek sağlanmaktadır. Uygulama dersleri hastane ortamında simülasyon yöntemi ile ya da kurumlar için hazırlanan projelerde öğrencilerin aktif katılımını sağlayarak gerçekleştirilmekte, öğrencinin ‘sağlık kuruluşu işleyişini’ görmesini sağlayarak gerçekleştirilmektedir.

Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)

Altınbaş Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı Program Başkanı: Öğr. Gör. Barış DÖNMEZ İletişim: baris.donmez@altinbas.edu.tr Altınbaş Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı Bologna Koordinatörü: Öğr. Gör. Nesrin ÖZCAN İletişim: nesrin.ozcan@altinbas.edu.tr

AKTS Koordinatörü