LOJİSTİK YÖNETİMİ PROGRAMI (İngilizce)

DÜZEYİ: Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey

 

Lojistik Yönetimi Bölümü, İstanbul Altınbaş Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine bağlı olarak  2008’de kurulmuştur. İlk öğrenci alımı 2011’de gerçekleşmiştir. İlk mezunlar 2016 yılında verilmiştir.

Amaç

  • Değişen global dünyada ve yenilenen dünya düzeninde söz sahibi olabilecek, küresel toplum ve iş dünyasına katma değer sağlayabilen ve ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişiminde görev alacak bireyler yetiştirebilmektir.
Hedef

  • Teorik bilginin uygulamalarla desteklenerek, ters-yüz sınıf sistemi ve öğrenci merkezli eğitimin benimsenerek disiplinler arası lojistik biliminde etkin bireler yetiştirmek.
Kazanılan Derece

Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler Uluslararası Lojistik Yönetimi (International Logistic Management ) alanında Lisans derecesi (Bachelor of Art in International Logistic Management) almaya hak kazanmaktadırlar.

Derecenin Düzeyi

Bu program lisans düzeyinde öğrenim veren bir programdır.

Temel Alan Bilgisi

İşletme ve Yönetim Bilimleri

Kabul ve Kayıt Koşulları

Yüksek Öğretim Kurumu’nun düzenlemeleri çerçevesinde, Türkiye’de ön lisans ve lisans programlarına öğrenci kabulü merkezi olarak yapılan sınav sonuçlarına göre yapılır. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) adayların seçme sınavında aldıkları puanlarına ve Lise puanlarının katkılarına göre öğrencileri seçtikleri bölümlere yerleştirir.

Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar

Önceki formal öğrenmenin tanınması ulusal düzeyde Yüksek Öğrenim Kurumu'nun çerçeve yönetmeliklerine ve İstanbul Altınbaş Üniversitesi'nin ilgili yönetmeliklerine göre yapılır. Kurum içi yatay geçişler ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenen kontenjanlar dahilinde yapılır. Kontenjanlar ilan edilen her yıl için ÖSYM Kılavuzunda öngörülen öğrenci kontenjanının belirli bir oranı olarak ilgili yönetim kurulları tarafından belirlenir. Kurum içi yatay geçiş kontenjanları taban puanı ve öngörülen ilave şartlarla birlikte son başvurunun kabul edileceği günden belirli bir süre öncesinde Üniversite web sayfasında ilan edilir. Üniversite bünyesindeki aynı düzeyde fakat farklı merkezi yerleştirme puan türü ile öğrenci kabul eden diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı aranır. Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarını başarı ile tamamlamış öğrenciler lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurtdışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da dikey geçiş için başvurabilirler.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Bu programdan mezun olabilmek için öğrencilerin 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not ortalamasına sahip olmaları ve minimum 240 AKTS kredi yükünün tamamlayarak, derslerin tümünü başarıyla tamamlamaları gerekmektedir. Öğrencilerin programda tanımlanan stajı belirtilen sürede ve özelliklerde tamamlamaları zorunludur.

Program Profili

İstanbul Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencilerini, lojistik alanında bilgisi, donanımı ve iletişim becerileri ile fark yaratacak, yenilikçi ve girişimci yöneticiler olarak yetiştirmeyi hedefler. İstanbul Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencileri eğitimleri süresince iş dünyasının gerçekleriyle tanışırlar, seçmeli dersler, konferanslar ve seminerler yoluyla mesleğin önde gelen akademisyenleri ve profesyonelleriyle tanışma ve deneyimlerinden yararlanma olanağını elde ederler. 6. dönemini tamamlayan bölüm öğrencileri CO-OP programına başvurabilirler. CO-OP (Cooperative Education) Eğitim Programı üniversitedeki eğitim ile iş yaşamını birleştiren bir modeldir. CO-OP Programı, yenilikçi ve eğitim odaklı üniversite ve firma işbirliği bağlamında yürütülecektir. CO-OP Eğitim Programının amacı üniversitede verilen bilgiyi iş dünyasındaki uygulama ile birleştirerek hem kuramsal temele hem uygulamaya hakim mezunlar yetiştirmektir.

Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)

Uluslararsı Lojistik Yönetimi mezunları edinmiş oldukları bilgi ve donanım sayesinde çeşitli kamu ya da özel kurum ve kuruluşlarda üst düzey yönetici konumuna kadar ulaşabilirler. Ulusal ya da uluslararası üretim/hizmet şirketlerinin tedarik ve lojistik birimleri, kara/demiryolu/deniz/hava ya da intermodal taşımacılık şirketleri, üçüncü ve dördüncü parti lojistik şirketleri, Ulaştırma Bakanlığı ve DPT gibi kamu kurumları, bilişim teknolojileri şirketlerinin dış ticaret birimleri, gümrük müşavirlikleri, lojistik köy projeleri ve üniversitelerin meslekle ilişkin akademik birimleri bu bölümün mezunlarına istihdam olanağı sağlayabilir.

Üst Derece Programlarına Geçiş

Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.

Mezuniyet Koşulları

Mezuniyet koşulları “Yeterlilik Koşulları ve Kuralları” bölümünde açıklandığı gibidir.

Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, Örgün Öğretim )

Bu program tam zamanlı örgün öğretimdir. Kısmen uzaktan öğretim ile tamamlanan dersleri mevcuttur.

Bölüm Olanakları

Bilgisayar Laboratuarı: Bölüm eğitimine ilişkin karar uygulamalarının yazılım ortamında yapıldığı bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır. 

CO-OP Eğitimi: Yedinci dönem öğrencilerine seçmeli olarak anlaşmalı kurumlarda yarı-zamanlı çalışma olanağı vardır. Çiftanadal Eğitimi: Talep eden öğrencilerin başarı ve kontenjan durumuna göre anadal programının yanında ikinci bir programdan gerekli derslerle birlikte diploma alması olanağı vardır.

Yandal Eğitimi: Talep eden öğrencilerin başarı ve kontenjan durumuna göre anadal programının yanında ikinci bir programdan gerekli derslerle birlikte yandal sertifikası alması olanağı bulunmaktadır.

Uluslararası Üniversite’lerde Değişim: Talep eden öğrencilerin başarı ve kontenjan durumuna göre anlaşmalı yurtdışı üniversitelerde bir dönem eğitim alması olanağı bulunmaktadır. 

Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)

Program Başkanı: Dr.Öğr.Üyesi Gül Esin Delipinar

gul.delipinar@altinbas.edu.tr

Büyükdere Cd. No:147 Esentepe/İstanbul

Tel: +90 212 604 01 00 (2181)

AKTS/DS Koordinatörü: Dr.Öğr.Üyesi Gül Esin Delipinar

gul.delipinar@altinbas.edu.tr

Büyükdere Cd. No:147 Esentepe/İstanbul Tel: +90 212 604 01 00 (2181) 

AKTS Koordinatörü

  • Dr. Öğr. Üyesi GÜL ESİN DELİPINAR