RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA PROGRAMI (Türkçe)

DÜZEYİ: Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey

2016 yılında Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi bünyesinde Prof. Dr. Sabri Özaydın başkanlığında kurulan Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, ilk öğrencilerini 2016-2017 eğitim öğretim yılında alarak eğitim hayatına başlamıştır.

Amaç

Hedef

Kazanılan Derece

Radyo Televizyon ve Sinema Lisans Derecesi

Derecenin Düzeyi

Radyo Televizyon ve Sinema alanında Lisans Diploması

Temel Alan Bilgisi

Sanat

Kabul ve Kayıt Koşulları

Lise diploması ve ulusal düzeyde merkezi sistemle yapılan Öğrenci Seçme Sınavının sonunda programa yerleştirilmiş olma. Merkezi sistemle öğrenci yerleştirme işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilmektedir. Yerleştirme sınavlarına ilişkin ayrıntılı bilgiye http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşılabilir.

Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar

Yurtiçi veya yurtdışında başka bir yükseköğretim kurumunda öğrenim görmüş bir öğrenci, transfer edilecek dersleri bir dilekçe yoluyla Bölüm Başkanlığına iletir. İletilen evraklar Üniversite’nin belirlemiş olduğu yönetmelik uyarınca incelenir. Transfer edilen dersler belirlendikten sonra Fakülte onayına sunularak öğrenci işleri daire başkanlığına iletilir.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak ve zorunlu stajı tamamlamak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşullarıdır.

Program Profili

Sinema ve Televizyon Anasanat Dalı, film endüstrisi için yönetmenler, film yönetimi ve prodüksiyonu alanında çalışacak ekip elemanları hazırlayıp yeterli düzeye getirecek bir eğitim programı sağlamayı amaçlar. Ayrıca program kapsamında film üretim sürecinin tüm aşamalarının gerçekleştirilmesi –film yapımı, senaryo yazarlığı, dijital fotoğrafçılık, video ve film teknikleri vb.- gibi mesleğe hazırlayan bilgilerin verildiği ders ve uygulamalar yer almaktadır.

Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)

Bu programdan lisans düzeyinde mezun olan öğrenci sinema ve televizyon alanlarında (sinema sektörü, reklam, tv dizileri, tv şovları, vs. de dâhil olmak üzere) ve ayrıca akademik alanda mesleğini icra edebilecektir.

Üst Derece Programlarına Geçiş

Lisansüstü programlara başvurabilir.

Mezuniyet Koşulları

Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.

Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, Örgün Öğretim )

Örgün Öğretim

Bölüm Olanakları

Sinema ve Televizyon Bölümü’nde 1 tam zamanlı Profesör, 2 Doçent, 2 Dr. Öğr. Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi,  2 Araştırma Görevlisi ve 1 uzman bulunmaktadır. Bölüm bünyesinde 2 dijital kurgu ünitesi, 1 fotoğraf laboratuvarı, 1 ses odası ve 2 çekim stüdyosu bulunmaktadır.

Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)

Dr. Öğr. Üyesi Janet Barış (Program Başkanı) (0212) 604 01 00 Prof. Dr. Sabri Özaydın (Koordinatör Yardımcısı) (0212) 604 01 00 Arş. Gör. Deniz Oğuzcan (Koordinatör Yardımcısı) (0212) 604 01 00 Esentepe, Büyükdere Cd. No:147, 34394 Şişli/İstanbul Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Departmanı

AKTS Koordinatörü

  • Doç. Dr. CÜNEYT GÖK
  • Dr. Öğr. Üyesi JANET BARIŞ