MİMARLIK (İngilizce-Yüksek Lisans Tezsiz)

DÜZEYİ: Yüksek Lisans , TYYÇ: 7. Düzey , EQF-LLL: 7. Düzey , QF-EHEA: 2. Düzey

Altınbaş Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Yüksek Lisans Programı, 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde eğitime başlamıştır. Programda %100 İngilizce Eğitim Programı uygulanmaktadır.

Amaç

Hedef

Kazanılan Derece

Mimarlık Disiplininde Yuksek Lisans Derecesi

Derecenin Düzeyi

İkinci Duzey (Yuksek Lisans Derecesi)

Temel Alan Bilgisi

Mimarlık ve Yapı

Kabul ve Kayıt Koşulları

4 Yıllık Lisans Diploması1, Merkezi Sınav Puanı2, Yabancı Dil Yeterlik Puanı3 [1] 4 yıllık Mimarlık veya İç mimarlık lisans, Şehir ve Bölge Planlama lisans, Peyzaj Mimarlığı lisans derecesine sahip olmak.

Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar

Türkiye’deki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından Altınbaş Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için YÖK Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği, Altınbaş Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ile Üniversitemiz Senatosunun belirlediği yatay geçişlerle ilgili Değerlendirme Şartları uygulanır.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Öğrencinin 2 yıllık yüksek lisans programından mezun olabilmesi için 25 kredilik 7 adet ders (zorunlu ve seçmeli dersler), seminer ve tez çalışmasını başarı ile tamamlaması gerekir. Program kapsamındaki ders, seminer ve tez çalışması toplamda 120 AKTS değerindedir. Öğrencinin mezun olabilmesi için genel not ortalamasının en az 3.00 / 4.00 olması gerekmektedir.

Program Profili

Mimarlık Yüksek Lisans Programının birincil amacı Mimarlık alanında ya da Mimarlık araştırma alanı çatısı altında lisans eğitimini tamamlamış bireyleri, mesleklerini uluslararası seviyede yapabilecek, üretken yüksek mimarlar olarak yetiştirmek; mimari tasarımın kuramsal ve uygulama alanlarında uzmanlık kazandırmaktır. Mimarlık disiplininde Türkiye koşullarına uygun araştırma ve geliştirme çalışmalarının tasarlanması ve uygulanması yetkinliklerine sahip nitelikli uzman mimar/tasarımcılar yetiştirerek; bu tasarımcıların mimari tasarıma yönelik yaratıcı ve yenilikçi fikirlerle donatılmalarını sağlamak programın hedeflerinden biridir. Ayrıca öğrencilerimizin Mimarlık disiplini içinde yaptıkları bilimsel araştırmaların sonuçlarını bilim dünyası ile paylaşarak bilime özgün katkılar yapmaları amaçlanmaktadır.

Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)

Yüksek Lisans Programımız henüz mezun vermemiştir.

Üst Derece Programlarına Geçiş

06.02.2013 sonrası Tezsiz yüksek lisans programlarından mezun olan öğrencilerin doktora programlarına başvurma hakkı bulunmamaktadır. Senato tarafından belirlenen şartları yerine getirmek kaydıyla, tezli yüksek lisans programına başvuru yapabilirler.

Mezuniyet Koşulları

Mezuniyet Koşulları Öğrencinin 2 yıllık tezli yüksek lisans programından mezun olabilmesi için 38 kredilik 10 adet ders (zorunlu ve seçmeli dersler), ve tez projesini başarı ile tamamlaması gerekir. Program kapsamındaki ders, seminer ve tez çalışması toplamda 90 AKTS değerindedir. Öğrencinin mezun olabilmesi için genel not ortalamasının en az 3.00 / 4.00 olması gerekmektedir.

Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, Örgün Öğretim )

0

Bölüm Olanakları

Mimarlık Bölümü stüdyolarının yanı sıra Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinin tüm bölümlerinin kullandığı Fizik, Elektrik/Elektronik ve Bilgisayar Laboratuvarlarına ek olarak Mimarlık Bölümünün aktif olarak kullanmayı amaçladığı bir yapı laboratuvarı da mevcuttur. Yapı laboratuvarında lazer kesim, 3B yazıcı ve 2B yazıcı cihazları da yer almaktadır. Mimarlık Bölümünün Avrupa’da eğitim veren çok sayıda mimarlık okuluyla ERASMUS anlaşması bulunmaktadır. Öğrenciler bir ya da iki donem için bu okullara gidebilmektedirler. Bölümde 14 haftalık Güz ve Bahar dönemleri boyunca mimari tasarım, mimarlık eğitimi ve mesleki uygulama alanlarından uzmanları öğrenciler ve akademisyenlerle buluşturan çok sayıda konferans, sempozyum ve seminerler düzenlenmektedir. Böylece araştırma alanlarını da destekleyecek şekilde bilgi ve deneyim paylaşımı sağlanmaktadır. Öğretim elemanlarının makaleleri ulusal ve uluslararası indeksli dergilerde yayınlanmakta, tanınmış konferans ve sempozyumlarda bildiriler sunmakta ve bildirileri basılmaktadır. Öğrencilerin bir kısmı öğretim üyelerinin TÜBITAK ve Altınbaş Üniversitesi Bilimsel Araştırma Desteği tarafından desteklenen projelerinde bursiyer araştırmacı olarak yer alabilmektedirler.

Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)

Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Akçay Kavakoğlu, Mimarlık Ana Bilim Dalı Başkanı, Altınbaş Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mahmutbey Dilmenler Cad., Bağcılar, İstanbul, 34217 Tel: +90-212-6040100 (Dahili:4033) aysegul.akcay@altinbas.edu.tr

AKTS Koordinatörü

  • Dr. Öğr. Üyesi CAN UZUN