İstanbul Altınbaş Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 2008 yılında kurulmuştur. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ilk öğrencilerini 2016-2017 akademik yılında almıştır.
Meslek Yüksekokulu- Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Program Mezunları Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Ön Lisans Derecesi Almaya hak kazanırlar.
Bu Program Ön Lisans Düzeyinde Eğitim Veren Bir Programdır.
Tanımsız
Kabul Koşulları: Yüksek Öğretim Kurumu’nun düzenlemeleri çerçevesinde, Türkiye’de ön lisans ve lisans programlarına öğrenci kabulü merkezi olarak yapılan sınav sonuçlarına göre yapılır. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) adayların seçme sınavında aldıkları puanlarına ve Lise puanlarının katkılarına göre öğrencileri seçtikleri bölümlere yerleştirir. Öğrencilerimizin bu programda eğitim almak için aşağıdaki koşulları sağlaması beklenir. • Bayanlar için 160 – 180 cm. arası boya sahip olmak (Boy-kilo orantılı olmalıdır), • Erkekler için 170 – 190 cm. arası boya sahip olmak (Boy-kilo orantılı olmalıdır), • Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak, • Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak Kayıt Koşulları: Üniversiteye kabul edilen öğrencilerin kayıtlarının kesinleşmesi için; • Sağlık durumu, askerlik görevi, öğrenim vizesi ve benzeri yönlerden engellerinin olmaması, • Ön lisans ve lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin Türkiye'de bir liseden veya Milli Eğitim Bakanlığınca lise dengi olarak kabul edilen yurt içinde veya yurt dışındaki bir okuldan mezun olduklarını gösteren bir belgeye sahip olması, • Üniversiteye kabul edilen ve belirlenen şartları sağlamış olanların Üniversite tarafından belirlenecek diğer belgeleri de sağlamaları koşulu ile ve tespit edilen öğrenim ücretlerini ödemeleri üzerine kayıtları kesin olarak yapılır. • Belgelerinde noksanlık ve tahrifat olanların ve başka bir yükseköğretim kurumundan çıkarılma cezası almış olanların kayıtları yapılmış olsa bile iptal edilir.
Önceki formal öğrenmenin tanınması ulusal düzeyde Yüksek Öğrenim Kurumu’nun çerçeve yönetmeliklerine ve İstanbul Altınbaş Üniversitesi’nin ilgili yönetmeliklerine göre yapılır. Yatay geçişler Yüksek Öğrenim Kurumu’nun çerçeve yönetmeliklerine ve İstanbul Altınbaş Üniversitesi’nin ilgili yönetmeliklerine göre belirlenen kontenjanlar dahilinde yapılır. Kurum içi yatay geçişler yönetim kurulu tarafından belirlenen kontenjanlar dahilinde yapılır.
Akademik yılsonunda toplam 120 AKTS ders almak ve başarılı olmak, mezuniyet Ağırlıklı Not Ortalamasının en az 2.00 olması, İşyeri Uygulamalı Eğitimi (Staj) etkinliğini toplam 20 iş günü yapmak ve öğrencinin FF notu olmaması gereklidir.
VİZYON Havacılık sektörünün aradığı nitelikli insan gücü yetiştirmek ve iş hayatında tercih edilen mezunları ile referans gösterilen bir program olmaktır. MİSYON Havacılık sektörünün ihtiyaç duyacağı, havacılık sektöründeki hızlı değişimleri takip edip yorumlayabilen, değişen bu koşullara kendisini geliştirmek suretiyle ayak uydurabilen, takım çalışmasına yatkın, iletişim becerileri kuvvetli, çözüm odaklı, çalıştığı kurum ve kuruluşların değerlerine bağlı, vasıflı, öz güveni yüksek, çevreye ve insani değerlere saygılı bireyler yetiştirmektir.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programından mezun olan öğrenciler kamu ve özel sektörde hizmet veren yurtiçi ve yurt dışı yolcu taşıyan ulusal ve uluslararası havayolu şirketleri, havalimanları gibi sivil havacılıkla ilgili her türlü kurum ve kuruluşta çalışabilirler. İstanbul Altınbaş Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri henüz mezun vermemiştir.
Bu programdan mezun olan öğrenciler lisans düzeyine geçiş yapabilirler. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programından mezun olan öğrenciler DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile aşağıdaki lisans programlarına geçiş yapabilmektedirler. • Havacılık İşletmeciliği • Lojistik Yönetimi • Ulaştırma ve Lojistik • Uluslararası Lojistik • Turizm ve Otelcilik • Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği • Seyahat İşletmeciliği • Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği • Turizm İşletmeciliği
Yeterlilik koşulları ve kurallar bölümündeki koşullar yeterlidir.
0
Programın yürütülebilmesi için bölümde kadrolu üç öğretim görevlisi bulunmaktadır. Toplam alan içinde eğitim-öğretim etkinliklerinin ve uygulamanın yapılması için 1 adet mock-up atölyesi bulunmaktadır. Ayrıca bu alanlar içinde, derslerin yürütülmesine olanak tanıyan projeksiyon cihazları bulunmaktadır. Sınıflarımız 25 öğrenci kapasitelidir. Üniversitemizde öğrencilerimizin yararlanabileceği kütüphane, kantin ve kafeteryalar, bulunmaktadır. Öğrencilerimiz yemek ihtiyaçlarını üniversite yemekhanesinde karşılayabilmektedirler. Öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin yanı sıra, farklı yetenek ve ilgi alanlarını, geliştirmelerine ve sosyalleşmelerine olanak sunan öğrenci kulüpleri aktif olarak faaliyet göstermektedir.
Mahmutbey Mahallesi Soğuksu Caddesi No:16 Bağcılar /İstanbul /Türkiye Program Başkanı / Bologna Koordinatörü: Hülya Çağlar ÇELEBİOĞLU Tel: 0212 982 08 00 Dahili: 825