ULUSLARARASI VERGİLENDİRME (İngilizce-Yüksek Lisans Tezli)

DÜZEYİ: Yüksek Lisans , TYYÇ: 7. Düzey , EQF-LLL: 7. Düzey , QF-EHEA: 2. Düzey

Amaç

  • Türkiye’deki uluslararası vergilendirme eğitim ve araştırma birikimini ileriye taşımaktır. Uluslararası Vergilendirme Yüksek Lisans Programı, teorik ve uygulamaya yönelik en güncel bilgilerle öğrencileri donatarak, uluslararası vergi politikalarının gelişimine katkı sunabilen ve bu politikaları uygulamaya geçiren uzmanlar yetiştirmek amacıyla tasarlanmıştır.
Hedef

  • Program, küresel finans merkezi olan İstanbul’u uluslararası vergilendirme alanında önemli bir eğitim ve araştırma odağı haline gelmeyi hedeflemektedir.
Kazanılan Derece

Lisansüstü, LLM

Derecenin Düzeyi

Tezli Yüksek Lisans

Temel Alan Bilgisi

Tanımsız

Kabul ve Kayıt Koşulları

Yüksek Lisans Programına başvurabilmek için adayların hukuk, işletme, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, ekonomi, maliye, işletme, uluslararası ticaret ve finans, çalışma ekonomisi ve ekonometri lisans diplomasına ya da bu bölümlerin ulusal ve uluslararası muadili bir bilim dalından lisans diplomasına sahip olmaları gerekmektedir. Yüksek Öğretim Kurumu’nun düzenlemeleri çerçevesinde, tezli yüksek lisans programlarına öğrenci kabulü, merkezi olarak yapılan ALES sınavı sonuçları, öğrencinin lisans eğitimindeki performansı (not ortalaması) ve mülakat sonuçlarına göre yapılır. Tezsiz yüksek lisans programına öğrenci kabulü ise öğrencinin lisans eğitimindeki performansı (not ortalaması) ve mülakat sonuçlarına göre yapılır. Bu değerlendirmeye ilişkin hususlar ile başvuru için adayların sağlaması gereken diğer belgeler (referans mektubu, neden yüksek lisans yapmak istediğini belirten kompozisyon, uluslararası standart sınavlar, vb.) ve hangi düzeyde yabancı dil bilgisi gerektiği, senato tarafından düzenlenen yönetmelikle belirlenecektir. İngilizce tezli yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde, programın gerçekleştirileceği eğitim dilinde Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından en az 55 puan veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puana eşdeğer bir puan alınması zorunlu olup, bu asgari puanların girilecek programların özelliklerine göre gerekirse yükseltilmesine Senato tarafından karar verilir.

Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

SBE hukuk lisansüstü eğitimi süresi, YÖK Yönetmeliği gereği en fazla 3 yıldır (6 yarıyıl). Bir yıl, iki yarıyıldan oluşur. Her yarıyılda 16 hafta vardır. Öğrencilerimizin eğitimlerini başarıyla tamamlayıp diploma almaları için gerekli bütün derslerden geçer not almaları ve genel not ortalamalarının en az 3 olması gerekir. Program süresince Bilimsel Etik dahil 3 zorunlu ders + 4 seçimlik ders + seminer dersi alınır. Daha sonra TEZ yazımının başarılı bulunması şarttır.

Program Profili

Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)

Üst Derece Programlarına Geçiş

Mezuniyet Koşulları

Öğrencilerimizin eğitimlerini başarıyla tamamlayıp diploma almaları için gerekli bütün derslerden geçer not almaları ve genel not ortalamalarının en az 3 olması gerekir. Program süresince Bilimsel Etik dahil 3 zorunlu ders + 4 seçimlik ders + seminer dersinde başarılı olmak ile beraber TEZ yazımının başarılı bulunması şarttır.

Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, Örgün Öğretim )

0

Bölüm Olanakları

Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)

Esentepe/Gayrettepe Yerleşkesinde verilmektedir. Sosyal Bilimler Enstitüsü : sbe@altinbas.edu.tr - (0 212) 373 59 00 Adres: Büyükdere Caddesi Yazarlar Sokak No: 36 Esentepe / İstanbul

AKTS Koordinatörü

  • Prof. Dr. LEYLA ATEŞ