İŞLETME (İngilizce-Doktora)

DÜZEYİ: Doktora , TYYÇ: 8. Düzey , EQF-LLL: 8. Düzey , QF-EHEA: 3. Düzey

İstanbul Altınbaş Üniversitesi İşletme Doktora programına ilk öğrencilerini 2011-2012 Akademik yılında kabul etmiştir.

Amaç

  • İşletme Doktora programı iş dünyasının karmaşıklığını başa çıkabilecek, küresel dinamikler, iş süreçleri, örgüt yönetimi, finansal analiz, veri analizi ve stratejik karar verme teknikleri hakkında uzmanlık derecesinde eğitim sunmakta ve akademik araştırma yapabilme, bilimsel teorileri tartışabilme, verileri yorumlayabilme ve uygulamaya dayalı bilimsel çalışma yürütebilme becerilerine sahip bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Program kapsamında alanında uzman ve sektörel deneyime sahip akademisyenlerden yönetim, pazarlama, finans, muhasebe, liderlik, insan kaynakları, girişimcilik, operasyon yönetimi, veri analizi ve stratejik karar verme teknikleri alanlarında teorik bilgi ve pratik uygulamaları içeren kapsamlı bir eğitim verilmektedir. Öğrencilere akademik araştırma yapma yetkinliği kazandırılırken, istedikleri alana yoğunlaşabilmeleri adına ilgi alanlarına göre geniş bir seçmeli ders havuzu sunulmaktadır. Programımız akademik hayatta bulunmayı hedefleyen öğrencilerimize literatür taraması, model geliştirme, veri toplama, veri analizi ve sunum yapma yönlerinde kendilerini geliştirme imkânı tanımaktadır.
Hedef

  • İşletme Doktora programı öğrencilerinin çalıştıkları alanda lider olmalarını sağlamayı hedeflemektedir. Mezunlarımız gerekli bilgi ve iletişim yetenekleri ile alanlarında fark yaratır. Doktora öğrenimi boyunca katılım sağlanan konferans ve seminerler ile öğrencilerimiz alanlarının lideri olan akademisyen ve profesyonellerle tanışma ve deneyimlerinden faydalanma fırsatı bulurlar.
Kazanılan Derece

Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler İşletme Doktora Derecesi almaya hak kazanırlar.

Derecenin Düzeyi

Doktora

Temel Alan Bilgisi

Tanımsız

Kabul ve Kayıt Koşulları

Kabul ve kayıt ilkeleri, 29952 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Altınbaş Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği" nde "Üçüncü Bölüm - Başvuru ve Kabul" başlıklı kısımda ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Buna göre; *Tezli yüksek lisans diplomasına sahip olmaları ve ALES’ten başvurduğu programın puan türünde 55 puandan az olmamak koşuluyla Senato kararı ile belirlenen ALES puanına sahip olmaları gerekir. ALES puanının % 50'den az olmamak koşuluyla ne kadar ağırlıkla değerlendirmeye alınacağı Senato tarafından belirlenir. * Enstitü yalnız ALES puanı ile de öğrenci kabul edebilir. ALES'e eşdeğer kabul edilen ve Yükseköğretim Kurulunca ilan edilen eşdeğer puanlar, Senato kararı ile yükseltilebilir.

Lisans derecesiyle doktora programına başvuranların lisans mezuniyet notortalamalarının 4.00 üzerinden en az 3.00 veya muadili bir puan olması ve başvurduğu programın puan türünde en az 80 ALES puanına sahip olmaları gerekir. Doktora programına başvuracak olanların programa kabulünde, ALES puanı yanı sıra yazılı olarak yapılacak bilimsel değerlendirme sınavı ve/veya mülakat sonucu ile yüksek lisans derecesiyle başvuranlar için yüksek lisans not ortalaması da değerlendirilebilir. Bu değerlendirmeye ilişkin hususlar ile diğer hususlar Senato tarafından belirlenir.

Doktora programına öğrenci kabulünde anadilleri dışında Yükseköğretim Kurulu  tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından en az 55 puan veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)  tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınması zorunlu olup, bu asgari puanların girilecek programların özelliklerine göre gerekirse yükseltilmesine Senato tarafından karar verilir

Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar

Önceki formal öğrenmenin tanınması ulusal düzeyde Yüksek Öğrenim Kurumu’nun çerçeve yönetmeliklerine ve Altınbaş Üniversitesi’nin ilgili yönetmeliklerine göre yapılır.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Doktora programı, tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için toplam  yirmi bir krediden ve bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS’den az olmamak koşuluyla en az yedi ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere en az 240 AKTS kredisinden oluşur.

Lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için de en az kırk iki kredilik on dört ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere toplam en az 300 AKTS kredisinden oluşur.

Öğrencinin mezun olabilmesi için genel not ortalamasının en az 3.00 / 4.00 olması gerekmektedir.

 

Program Profili

İşletme Doktora programı öğrencilerinin çalıştıkları alanda lider olmalarını sağlamayı hedeflemektedir. Mezunlarımız gerekli bilgi ve iletişim yetenekleri ile alanlarında fark yaratır. Doktora öğrenimi boyunca katılım sağlanan konferans ve seminerler ile öğrencilerimiz alanlarının lideri olan akademisyen ve profesyonellerle tanışma ve deneyimlerinden faydalanma fırsatı bulurlar.

Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)

Doktora Programından mezun olan öğrenciler kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarında değer yaratan bireyler haline gelirler. Diğer çalışanlara kıyasla güncel bilgilere erişime konusunda deneyim kazanan çalışanlar olduklarından, istediklere konumlara daha rahat ulaşabilirler. Mezunlar, pazarlama, satış, satın alma, lojistik, stratejik planlama, üretim yönetimi, muhasebe, finans, denetim ve insan kaynakları gibi çeşitli alanlardaki görevlerinde uzmanlaşırlar. Ayrıca mezunlarımız alanlarında akademik camiaya katılma fırsatı bulurlar.

Üst Derece Programlarına Geçiş

Bu programdan mezun olan öğrenciler akademik kadrolara ve doktora sonrası araştırma programlarına başvurabilirler.

Mezuniyet Koşulları

Doktora programı, tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için toplam  yirmi bir krediden ve bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS’den az olmamak koşuluyla en az yedi ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere en az 240 AKTS kredisinden oluşur.

Lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için de en az kırk iki kredilik on dört ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere toplam en az 300 AKTS kredisinden oluşur.

Öğrencinin mezun olabilmesi için genel not ortalamasının en az 3.00 / 4.00 olması gerekmektedir.

 

Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, Örgün Öğretim )

Tam Zamanlı

Bölüm Olanakları

İstanbul Altınbaş Üniversitesi İşletme Doktora Programı öğrencileri eğitimleri süresince iş dünyasının gerçekleriyle tanışırlar ve seçmeli dersler, konferanslar ve seminerler yoluyla mesleğin önde gelen akademisyenleri ve profesyonelleriyle tanışma ve deneyimlerinden yararlanma olanağını elde ederler

Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)

Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül BAYRAKTAROĞLU GÜNER (İşletme Anabilim Dalı Başkanı) Altınbaş Üniversitesi Gayrettepe Yerleşkesi Esentepe, Büyükdere Cd. No:147, 34394 Şişli/İstanbul

AKTS Koordinatörü

  • Dr. Öğr. Üyesi AYŞEGÜL BAYRAKTAROĞLU GÜNER