İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ PROGRAMI (İngilizce)

DÜZEYİ: Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey

İstanbul Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 2012 yılında kurulmuş, ilk öğrencilerini 2012-2013 eğitim-öğretim yılı güz döneminde almıştır. İlk mezunlarını 2015-2016 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi sonunda vermiştir. Mahmutbey kampüsünde, Bağcılar, hizmet vermektedir.

Amaç

Hedef

Kazanılan Derece

İstanbul Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olan öğrenciler ‘İnşaat Mühendisi’ unvanı almaktadır.

Derecenin Düzeyi

Lisans

Temel Alan Bilgisi

Tanımsız

Kabul ve Kayıt Koşulları

YÖK merkezi yerleştirme sınavı sonucu İnşaat Mühendisliği Bölümü taban puanını sağlayan öğrenciler ve YÖS-Yabancı Uyruklu Öğrenci sınavını başarıyla veren öğrenciler İstanbul Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümüne kayıt olabilmektedir.

Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar

Türkiye’deki ya da yurtdışında İnşaat Mühendisliği eğitimi veren üniversitelerde okumakta ola öğrenciler İstanbul Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümüne ‘yatay geçiş’ yapabilmektedir. Öğrencilerin transkript belgeleri ve ders dosyaları incelenerek intibak yapılmakta ve uygun görülen sınıf düzeyinde öğretime başlayabilmektedirler. İnşaat Mühendisliği alanıyla ilgili 2 yıllık meslek yüksekokulu programlarından mezun olan öğrenciler de DGS ile İstanbul Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde eğitim alabilmektedir.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

8 döneme yayılan 4 yıllık lisans programını başarıyla tamamlayıp mezun olabilmek için öğrencilerin İnşaat Mühendisliği , servis dersleri ve seçmeli derslerin toplamından 240 AKTS’yi toplamaları gerekmektedir. Bu 240 AKTS kredisi içinde ayrıca 2. sınıfın ve 3. sınıfın yaz dönemlerinde 20’ser iş günü olacak şekilde 2 staj yapmalıdırlar.

Program Profili

Programımızın amacı mesleklerini uluslararası seviyede yapabilecek, üretken inşaat mühendisleri olarak yetiştirmek; yapı, geoteknik, akışkanlar mekaniği ve ulaştırma gibi inşaat mühendisliği alanlarında çalışan mühendisler kazandırmaktır. İnşaat mühendisliği disiplininde Türkiye koşullarına uygun uygulamalı araştırma ve geliştirme çalışmalarının tasarlanması ve uygulanması yetkinliklerine sahip nitelikli ARGE elemanları yetiştirmek; bu elemanların endüstriyel uygulamalara yönelik yaratıcı ve yenilikçi fikirlerle donatılmasını sağlamak en önemli amacımızdır.

Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)

İnşaat mühendisliği disiplinler arası bir mühendislik dalı olup, inşaat mühendisleri hem inşaat alanında hem de farklı sektörlerde iş bulabilmektedirler. Bunlardan öne çıkanlar: o Tasarımcılık o Şantiyecilik o Yapı denetimciliği o Proje koordinatörlüğü o Bilirkişilik o Danışmanlık o Müteahhitlik o Finans o İnşaat Yönetimi o İş Güvenliği o Risk Değerlendirme o Gayrimenkul Geliştirme Ülkemizde ve yurtdışında, inşaat mühendisliğine talep zaten vardır. Ayrıca yukarıdaki çalışma alanları sürekli gelişmekte olduğundan bu talep hem yurt içinde hem de yurt dışında gittikçe de artacaktır kanısındayız.

Üst Derece Programlarına Geçiş

Lisans programı mezunları yüksek lisans ya da bütünleşik doktora programlarına başvurabilmektedir.

Mezuniyet Koşulları

İnşaat Mühendisliği öğrencileri her yarıyılda 30 AKTS lik ders alırlar. Mezun olmak için minimum 240 AKTS ders almış olmak gerekir. Zorunlu derslerin yanında, Alan Seçmeli ve Serbest Seçmeli dersleri alırlar. İnşaat Mühendisliği Stajı I ve İnşaat Mühendisliği Stajı II olmak üzere iki yaz dönemi stajı yaparlar. Ayrıca fakültemizde, öğrencileri sanayiye ısındırmak için stajın dışında CO-OP uygulaması da yapılmaktadır.

Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, Örgün Öğretim )

Tam Zamanlı

Bölüm Olanakları

İnşaat Mühendisliği bölümümüzün ve bu bölümümüzün de kullanımına açık olan Fakültemizin Laboratuvar olanakları aşağıda listelenmiştir. Laboratuvar/Atölye No Lab./Atölye Adı Hizmet Verdiği Eğitim Araştırma Birimlerinin Adları Lab./Atölye Kullanım Amacı (m2) Beraber çalışabilecek Öğrenci sayısı D/B201 ARGE ARAŞTIRMA LAB. D/B202 ZEMİN MEKANİĞİ LAB. D/B203 ELEKTROMEKANİK DÖNÜŞÜM LAB. D/B204 SİSTEM LAB. D/B206 MÜHENDİSLİK MALZEME LABORATUVARI D0018 TÜBİTAK ARAŞTIRMA LAB. D/B201 ELEKTRONİK LAB D/B202 FİZİK LAB. D/B203 DİJİTAL LAB. Ayrıca toplam 96 adetlik 3 tane PC laboratuvarımız bulunmaktadır. Gerekli olan tüm yazılımlar var olup, gerekli durumlarda yeni yazılım alınmaktadır. Derslerde ve sınavlarda Moodle yazılımı kullanılmaktadır. Her PC internete bağlı olup derslerde/sınavlarda gerekirse internet bağlantısı kesilebilmektedir.

Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)

Prof. Dr. Tuncer ÇELİK, Bölüm Başkanı İstanbul Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Mahmutbey Dilmenler Cad. No:26 Bağcılar 34217
 İstanbul, Türkiye

AKTS Koordinatörü

  • Doç. Dr. SEPANTA NAİMİ
  • Dr. Öğr. Üyesi MOHSEN SEYEDİ