Ortodonti Yüksek Lisans programı 2017 yılında açılmıştır.
Bu programı başarıyla tamamlayan mezunlara Ortodontide ‘MSc’ ünvanı verilmektedir
Master/MSc
Sağlık
Programa öğrenci kabulü ve kayıt esasları 29952 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan "İstanbul Altınbaş Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği" içinde yer alan "İkinci Bölüm-Başvuru ve kabul" başlığı altında ayrıntılı bir şekilde açıklanmış olup; • Öğrencinin yabancı uyruklu olması ve Türkiye dışında bir ülkenin Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olmuş olması. • Adayların Ortodonti Bölümünde yapılacak olan yazılı, sözlü ve yabancı dil sınavını “Başarılı” şekilde geçmesi gerekmektedir.
Yeterlilik koşulları ve kurallar 29952 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan "İstanbul Altınbaş Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği" içinde yer alan "Üçüncü Bölüm- Yeterlilik sınavı" başlığı altında ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır. Ortodonti doktora eğitiminin ilk 4 dönemi teorik ve pratik derslerden oluşmaktadır. Bu dersleri başarı ile geçen öğrenciler 4. dönemin sonunda, yazılı ve sözlü iki bölümden oluşan doktora yeterlilik sınavına girmektedir. Öğrenci bu sınavda başarılı olduğu takdirde, tez önerisini en geç 6 ay içinde tez izleme komitesine sunmalıdır. Tez önerisi kabul edildiği takdirde, Sağlık Bilimleri Enstitü kuruluna bildirilir. Tez çalışması, Tez İzleme Komitesi tarafından izlenir. Öğrenci, doktora yeterlilik sınavından sonra ise yine 4 dönem sürecek doktora tez çalışmasını yapmakla yükümlüdür. Doktora programındaki öğrenci, elde ettiği sonuçları Senato tarafından kabul edilen yazım kurallarına uygun biçimde yazar ve tezini jüri önünde sözlü olarak savunur. Ortodonti Doktora derecesi alabilmek için öğrencin en az 240 AKTS kredisini 4,00 üzerinden en az 3,00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olarak tamamlamalı ve tez savunmasını başarıyla tamamlamalıdır.
Ortodonti yüksek lisans programının amacı; diş diziliminde, oklüzyonda, çenelerin iskelet yapılarında ve temporomandibular eklem kas-iskelet sisteminde bozukluğu olan hastaların teşhis ve tedavisi ile ilgili gerekli bilgi, beceri ve tutumlara sahip, alanında süregelen güncel gelişmeleri ulusal ve uluslararası platformda takip eden, sorgulayıcı ve araştırmacı ortodontist yetiştirmektir.
Programdan mezun olan kişiler çoğunlukla özel sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler.
Master programını başarı ile tamamlayan kişiler sonrasında doktora programına girip akademik kariyerlerine devam edebilirler.
Programda mevcut olan (Toplam 132 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarı ile tamamlamak ve 4,00 üzerinden en az 3,00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak ve tez sunumunu başarı ile tamamlamak mezuniyet için gerekli koşuludur.
Tam zamanlı
Ortodonti Anabilim Dalı Prof Dr Korkmaz Sayınsu başkanlığında 1 doçent, 2 yardımcı doçent, 5 doktora öğrencisi, 1 klinik hemşiresi ile faaliyettedir.
Ortodonti Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Korkmaz Sayınsu korkmazsayinsu@altinbas.edu.tr