İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ (İngilizce-Yüksek Lisans Tezsiz)

DÜZEYİ: Yüksek Lisans , TYYÇ: 7. Düzey , EQF-LLL: 7. Düzey , QF-EHEA: 2. Düzey

Amaç

  • İnşaat mühendisliğinin temel alanlarında (Yapı ve deprem mühendisliği, yapım yönetimi) bilimsel araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmak, ulusal ve uluslararası düzeyde yeni çözümler üretmeye yetecek teorik bilgi ve disiplinler arası uygulama deneyimini kazandırmak, ayrıca bu kapsamda yurtiçi ve yurtdışı araştırma-geliştirme kurumları ve sanayi kuruluşları ile işbirliği çerçevesinde bilimsel ve teknolojik çalışmalara katkıda bulunmaktır.
Hedef

  • İnşaat Mühendisliğinin Yapı ve Deprem Mühendisliği, Geoteknik, Proje ve Yapım Yönetimi gibi temel alanlarında, ulusal ve uluslararası alanda ihtiyaç duyulan Araştırma-Geliştirme çalışmalarını teşvik etmek ve bu alanlardan tercih ettiği birinde konusunda uzmanlaşmış mühendisler yetiştirmektir.
Kazanılan Derece

İnşaat Mühendisliği Yüksek Lisans Diploması

Derecenin Düzeyi

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ tezsiz yüksek lisans programı 120 AKTS'den oluşan 2 yıllık (4 yarıyıl) bir programdır. Program, Bologna Süreci’nin “Yükseköğretimde Avrupa Yeterlilikler Üst Çerçevesi (QF-EHEA)” sinde tanımlanan “İkinci Düzey (Second Cycle)” ile “Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ)” nde  tanımlanan "7. Düzey" yeterlilikleri için belirlenmiş olan AKTS koşullarını ve düzey yeterliliklerini ayni zamanda “Avrupa Yaşam Boyu Öğrenme  Yeterlilikler Çerçevesi(EQF-LLL)” nde tanımlanan "7. Düzey" yeterliliklerini sağlamaktadır.

Temel Alan Bilgisi

Tanımsız

Kabul ve Kayıt Koşulları

İnşaat Mühendisliği bölümünden lisans derecesine sahip olmak.

Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar

Formal

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

İnşaat Mühenbdisliği alanında temel bilgilere sahip olmak.

Program Profili

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ Yüksek Lisans Programı (QF-EHEA'da "İkinci Döngü" ve TYYÇ'de "7. Seviye"), ileri düzeyde bilgi, beceri ve beceri gerektiren lisans ve lisans dışı araştırma programlarına ve mesleki uygulamalara erişim sağlayan akademik odaklı bir programdır. 

Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)

İnşaat mühendisleri, inşaat şirketlerinde, kamu idaresinde, mühendislik müşavirliklerinde, nakliye şirketlerinde, emlak piyasalarında, inşaat malzemeleri endüstrisinde ve ayrıca çeşitli disiplinler arası çalışma alanlarında kalıcı pozisyonlarda, serbest olarak ve memur olarak iş bulurlar. İnşaat mühendisleri ekipler halinde çalışır ve genellikle farklı disiplinler arasında işbirliğini koordine eder.

Üst Derece Programlarına Geçiş

06.02.2013 sonrası Tezsiz yüksek lisans programlarından mezun olan öğrencilerin doktora programlarına başvurma hakkı bulunmamaktadır. Senato tarafından belirlenen şartları yerine getirmek kaydıyla, tezli yüksek lisans programına başvuru yapabilirler.

Mezuniyet Koşulları

Öğrencinin 3 dönemlik tezsiz yüksek lisans programından mezun olabilmesi için 30 kredilik 10 adet ders (zorunlu ve seçmeli dersler), ve dönem projesini başarı ile tamamlaması gerekir. Program kapsamındaki dersler ve dönem projesi çalışması toplamda 90 AKTS değerindedir. Öğrencinin mezun olabilmesi için genel not ortalamasının en az 2.50 / 4.00 olması gerekmektedir.

Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, Örgün Öğretim )

Tam Zamanlı - Örgün Eğitim

Bölüm Olanakları

Bölüm, yapı ve deprem mühendisliği, geoteknik mühendisliği ve malzeme bilimi alanlarında statik ve dinamik testler için en son teknolojiye sahip ekipmanları barındıran gelişmiş laboratuvarlara sahiptir.

Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)

Assoc. Prof. Dr. Sepanta NAİMİ

AKTS Koordinatörü

  • Doç. Dr. SEPANTA NAİMİ
  • Dr. Öğr. Üyesi MOHSEN SEYEDİ