SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI (Türkçe)

DÜZEYİ: Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey

İstanbul Altınbaş Üniversitesi bünyesinde 2017-18 akademik yılında açılmış olan sivil hava ulaştırma işletmeciliği programında, alanında uzman ve öğretim üyeleri ile eğitim verilmektedir. Bölüm, yönetim ve havacılık konularında sağlam bir temel oluşturarak mezunlarını havacılık kariyerine hazırlamak üzere düzenlenmiş kapsamlı bir ders programına sahiptir.

Amaç

Hedef

Kazanılan Derece

Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenciler Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Ön Lisans Programı derecesi almaya hak kazanırlar.

Derecenin Düzeyi

Bu program ön lisans düzeyinde eğitim vermektedir.

Temel Alan Bilgisi

Tanımsız

Kabul ve Kayıt Koşulları

Programa ÖSYM tarafından yapılan Merkezî Yerleştirme Sınavı ile öğrenci alınır. Merkezî Yerleştirmede adaylar Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programına, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM’ce yerleştirilir. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları ÖSYM’nin belirlediği takvim çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılır.

Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar

Önceki formal öğrenmenin tanınması ulusal düzeyde Yüksek Öğrenim Kurum’unun çerçeve yönetmeliklerine ve İstanbul Altınbaş Üniversitesi’nin ilgili yönetmeliklerine göre yapılır. Kurum içi yatay geçişler ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenen kontenjanlar dahilinde yapılır.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir.

Program Profili

Bölüm Sivil Havacılık sektöründe faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların tabi olduğu yasal mevzuatları, teorik ve pratik bilgileri vermeyi hedefler. Temelde yer hizmetleri şirketlerinin faaliyet alanına giren eğitimlerin dışında mesleğe yönelik genel bilgiler de müfredat içerisindedir. Mesleğe yönelik genel bilgileri de alan öğrenci her durumda konuya hakim bir duruş sergileyecektir. Kamu veya özel sektörde istihdam fırsatı bulan mezunlar sürekli kendilerini yenilemek suretiyle sektördeki kazanımlarına her geçen gün bir yenisini daha ekleyeceklerdir.

Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı öğrencileri, havacılık alanında faaliyet gösteren kamu kurum ve özel kuruluşlarda çalışabilirler. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı öğrencileri öğretim görevlilerinden alacakları teorik bilgilerin yanı sıra, sektörün öncü firmalarından gelen profesyonel yöneticiler sayesinde mesleğe ve sektöre ait pratik ve uygulamaya dayalı bilgiler de edinmekte, stajlarıyla eğitimlerini destekleyerek iş hayatına atılmak üzere gerekli yeterliliklere sahip olarak mezun olurlar. “Sivil Hava Ulaştırma İşletmecisi” unvanını alan mezunlar, tüm havayolu şirketleri, hava alanları, havaalanı yer hizmetleri, ikram ve kargo şirketleri ile diğer havacılık kurumlarında istihdam edilebileceklerdir.

Üst Derece Programlarına Geçiş

DGS sınavı ile geçiş yapılabilecek 4 yıllık programlar arasında İşletme, Lojistik Yönetimi, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Uluslararası Lojistik, Ulaştırma ve Lojistik bulunmaktadır.

Mezuniyet Koşulları

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programında mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayıp mezun olabilmeleri için öğrencilerin, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmeleri gerekmektedir.

Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, Örgün Öğretim )

Tam Zamanlı

Bölüm Olanakları

• Zengin içerikli dersler • Nitelikli staj • Dinamik akademik kadro

Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)

Adres: Mahmutbey Mahallesi, Mahmutbey Dilmenler Caddesi No:26, 34218 Bağcılar/İstanbul Telefon: (0212) 604 01 00

AKTS Koordinatörü