ODYOMETRİ PROGRAMI (Türkçe)

DÜZEYİ: Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey

Program 2017-2018 Öğretim yılında eğitim ve öğretime başlamıştır.

Amaç

Hedef

Kazanılan Derece

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere Odyometri programı Önlisans derecesi alarak Odyometri teknikeri unvanı almaya hak kazanmaktadır.

Derecenin Düzeyi

Ön Lisans

Temel Alan Bilgisi

Tanımsız

Kabul ve Kayıt Koşulları

YKS

Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar

Formal

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

120 AKTS tamamlamış olmak, en az Genel Ağırlıklı Not Ortalaması 2.00 ortalamaya sahip olmak ve mesleki stajı tamamlamış olmak

Program Profili

Ön lisans düzeyi Odyometri

Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)

Odyometri Ön Lisans Programını tamamlayan öğrenciler mezun olduklarında Sağlık Bakanlığı, üniversiteler, Sosyal Sigortalar Kurumu'na bağlı sağlık kuruluşlarıyla, özel hastanelerde, özel işitme testleri uygulayan merkezlerde görev yapabilirler. Özellikle Kulak-Burun-Boğaz Servislerinde odyometristlerin çalıştırılmasının yaygınlaşması beklenmektedir. Ayrıca, işitme engelliler okullarında da görev alabilirler. Kendi işitme merkezlerini açabilirler. İşitme Sektöründe ürün satış ve pazarlamasında çalışabilirler. OSGB’lerde (Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri) işitme taramalarında çalışabilirler.

Üst Derece Programlarına Geçiş

Fizik, Fizik Mühendisliği, Optik ve Akustik Mühendisliği, Odyoloji, Özel Eğitim Öğretmenliği

Mezuniyet Koşulları

Programda ön görülen tüm dersleri, uygulamaları ve stajı başarı ile tamamlamak, en az 120 AKTS ve genel ağırlıklı puan ortalaması 2.00 olmak

Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, Örgün Öğretim )

Tam zamanlı, e-öğrenme

Bölüm Olanakları

Bakırköy Yerleşkemize 100 m2 ‘lik alana Odyometri eğitim laboratuvarı kurulmuştur. Bu laboratuvarımızdaki teknik cihaz ve ekipmanlar ile; bir odyometristin bilmesi gereken bütün uygulamalar yapılabilmektedir. Odyolojik oda, işitme cihazı kalıp atölyesi, ABR ve denge testleri odası şeklindedir. İkinci sınıfta güz ve bahar dönemlerinde hastanelerin odyoloji/odyometri birimlerinde klinik uygulamaya çıkmaktadırlar. Ayrıca mezunlarımız işitme kaybı ve denge bozukluğu hakkındaki bilgilerinin yanında, yetkileri dahilinde tüm odyolojik testleri yapabilirler. Hastaya tedavi ve rehabilitasyon konusunda danışmanlık yapabilirler. İşitme cihazı seçim ve ayar uygulamaları ile konuşma bozuklukları ve terapisi hakkında da bilgi sahibi olurlar.

Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)

Öğr. Gör. Berk BAYTAROĞLU

AKTS Koordinatörü

  • Öğr. Gör. BERK BAYTAROĞLU