İŞLETME PROGRAMI (İngilizce)

DÜZEYİ: Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey

İstanbul Altınbaş Üniversitesi İşletme Bölümü lisans programına ilk öğrencilerini 2011-2012 Akademik yılında kabul etmiştir.

Amaç

  • Programımızın amacı, öğrencilere dinamik iş dünyasında başarı için gerekli olan temel ilkeler, uygulamalar ve beceriler konusunda kapsamlı bir anlayış kazandırmaktır. Bu program, öğrencilerin kurumsal büyümeyi teşvik etme, kaynakları etkili bir şekilde yönetme ve bilinçli stratejik kararlar alma yeteneğine sahip, çok yönlü profesyoneller olmalarını sağlayan çeşitli, yenilikçi ve etik bir öğrenme ortamını teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Eleştirel düşünceyi, liderliği ve uyarlanabilirliği vurgulayarak amacımız, çok çeşitli iş rollerinde başarılı olabilecek ve küresel iş dünyasına olumlu katkıda bulunabilecek mezunlar yetiştirmektir.
Hedef

  • Programımızın hedefi öğrencilere eleştirel düşünmeyi, etik liderliği ve pratik becerileri geliştiren çok yönlü bir eğitim sağlamaktır. Bu program, mezunların uyum sağlama yeteneklerini, küresel bakış açılarını ve sürdürülebilirliğe olan bağlılıklarını geliştirerek, sonuçta kariyer gelişimlerini ve kişisel gelişimlerini kolaylaştırarak dinamik bir iş dünyasında başarıya hazırlamayı amaçlamaktadır.
Kazanılan Derece

Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler İşletme Lisans Derecesi almaya hak kazanırlar.

Derecenin Düzeyi

Birinci düzey: Lisans derecesi

Temel Alan Bilgisi

İşletme ve Yönetim Bilimleri

Kabul ve Kayıt Koşulları

Yüksek Öğretim Kurumu’nun düzenlemeleri çerçevesinde, Türkiye’de ön lisans ve lisans programlarına öğrenci kabulü merkezi olarak yapılan sınav sonuçlarına göre yapılır. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) adayların seçme sınavında aldıkları puanlarına ve Lise puanlarının katkılarına göre öğrencileri seçtikleri bölümlere yerleştirir.

Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar

Önceki formal öğrenmenin tanınması ulusal düzeyde Yüksek Öğrenim Kurumu’nun çerçeve yönetmeliklerine ve İstanbul Altınbaş Üniversitesi’nin ilgili yönetmeliklerine göre yapılır. Kurum içi yatay geçişler ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenen kontenjanlar dahilinde yapılır. Kontenjanlar ilan edilen her yıl için ÖSYM Kılavuzunda öngörülen öğrenci kontenjanının belirli bir oranı olarak ilgili yönetim kurulları tarafından belirlenir. Kurum içi yatay geçiş kontenjanları taban puanı ve öngörülen ilave şartlarla birlikte son başvurunun kabul edileceği günden belirli bir süre öncesinde Üniversite web sayfasında ilan edilir. Üniversite bünyesindeki aynı düzeyde fakat farklı merkezi yerleştirme puan türü ile öğrenci kabul eden diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı aranır. Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarını başarı ile tamamlamış öğrenciler lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurtdışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da dikey geçiş için başvurabilirler.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Lisans derecesi, öğretim planından alması gereken tüm dersleri tamamlamış, toplam 240 kredisi bulunan ve en az 2.00/4.00 ağırlıklı genel not ortalamasına sahip öğrencilere verilmektedir.

Program Profili

İstanbul Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü öğrencilerini, işletme alanında bilgisi, donanımı ve iletişim becerileri ile fark yaratacak, yenilikçi ve girişimci işletmeciler olarak yetiştirmeyi hedefler. İstanbul Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü öğrencileri eğitimleri süresince iş dünyasının gerçekleriyle tanışırlar, seçmeli dersler, konferanslar ve seminerler yoluyla mesleğin önde gelen akademisyenleri ve profesyonelleriyle tanışma ve deneyimlerinden yararlanma olanağını elde ederler.

Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)

İşletme Bölümü mezunları kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarında çeşitli yönetim kademelerinde çalışabilirler. Mezunlar, pazarlama, satış, satın alma, lojistik, stratejik planlama, üretim yönetimi, muhasebe, finans, denetim ve insan kaynakları gibi çeşitli alanlarda görev yapabilirler. Öğrencileri geleceğin girişimcileri olarak yetiştirmek de işletme bölümünün amaçları arasındadır.

Üst Derece Programlarına Geçiş

Her alanda yüksek lisans, doktora programlarına veya sanatta yeterlik programlarına başvurabilir.

Mezuniyet Koşulları

Lisans derecesi, öğretim planından alması gereken tüm dersleri tamamlamış, toplam 240 kredisi bulunan ve en az 2.00/4.00 ağırlıklı genel not ortalamasına sahip öğrencilere verilmektedir.

Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, Örgün Öğretim )

Tam Zamanlı

Bölüm Olanakları

İşletme Lisans Programında eğitim gören öğrenciler, ulusal ve uluslararası firmalarda kariyer olanaklarına ilişkin gereksinimleri karşılayan bir program kapsamında sunulan seçmeli dersler ile, pazarlama, yönetim ve organizasyon veya muhasebe-finans alanlarında uzmanlaşabilirler. 6. dönemini tamamlayan bölüm öğrencileri CO-OP programına başvurabilirler. CO-OP (Cooperative Education) Eğitim Programı üniversitedeki eğitim ile iş yaşamını birleştiren bir modeldir. CO-OP Programı, yenilikçi ve eğitim odaklı üniversite ve firma işbirliği bağlamında yürütülecektir. CO-OP Eğitim Programının amacı üniversitede verilen bilgiyi iş dünyasındaki uygulama ile birleştirerek hem kuramsal temele hem uygulamaya hakim mezunlar yetiştirmektir.

Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)

Bölüm Başkanı: Dr. Öğretim Üyesi AYŞEGÜL BAYRAKTAROĞLU GÜNER

AKTS Koordinatörü: AYŞEGÜL BAYRAKTAROĞLU GÜNER  İstanbul Altınbaş Üniversitesi İşletme Bölümü Büyükdere Caddesi, No: 147 Esentepe / İstanbul

AKTS Koordinatörü

  • Dr. Öğr. Üyesi AYŞEGÜL BAYRAKTAROĞLU GÜNER
  • Arş. Gör. SİMAY KIZILKAYA YERLİSU